6 veckor i morgon!

Oj vad tiden går. I morgon är valparna redan 6 veckor! Det är nu allt ska hinnas med. Prova på att åka bil, bekanta sig med olika underlag, prova på några främmande miljöer  träffa främmande människor...
Man hinner liksom inget annat, men kul är det. Däremellan ska man träna att stå på bord, bli hanterad och få klorna klippta fast de knappt hunnit växa sedan sist.
De små har fått börja gå ut lite också. Tyvärr är det så blött och skitigt ute så det blir bara korta stunder.
 
 
Nu börjar man kunna se lite mer olikheter i temperament också. Den som är envis och kaxig är fröken röd,(mellantiken) henne får Tova ofta tukta.  Hon är också den som kampar värst av tikarna. Morrar ordentligt och vill inte släppa när man leker.
 
  
 
Fröken lila(ljusa tiken) är mer vänlig i sitt sätt, men väldigt lekfull och kampar gärna med mig. Den mest matglada av dem alla!
 
Fröken Rosa(mindre mörka) är lika stor som sina systrar men mer finlemmad och har mindre päls än så länge. Busar gärna med sina syskon men är något lugnare än de andra två töserna.
 
 
Hanen Sazerac är också rätt kaxig mot mamma ibland och måste tuktas!  Värsta kamphunden. Gnällmorrar som sjutton när han tar i och släpper inte i första taget.
 
Just nu är han faktiskt minst av syskonen, men han är kraftigt byggd. Ser i mina ögon maskulin ut i alla fall.
 
 
Fröken röd har fått span på något.
Ja vi får väl se hur deras pesonligheter utvecklas, om en vecka har jag kanske en annan uppfattning!
 
Alla valparna är väldigt trevliga. Ingen verkar tillbakadragen utan alla är lika nyfikna på nya människor till exempel. Nu när de har fått börjat vara ute lite står de ibland och klänger vid gallret och gnäller för att de vill ut!. Igår och idag har vi varit ute på biltur. Det gick jättebra. De har en bur stående i köket och sover i den när de har lust, så den miljön var de redan vana vid.
 
Massor av besök har vi också haft idag. Sen hann jag även med att ta med fröken Lila hem till svärmor en sväng. Hon fick gå runt och nosa en stund och ville sedan komma upp till mig i soffan, där vi busade lite och hon lade sig i mitt knä, Lugn och trygg hela tiden. 
 
Jag och Tova var på vår första lydnadsträning efter parningen i dag. Det var kul, men Tova var väldigt ofokuserad, det känns att både hon och jag är lite ringrostiga men vi kommer igen, var så säker!
 
 
Här kommer några filmer också:
 
 
 
 
  
 
 

Kommentarer
Postat av: Charlotte m dogs

Sazerac verkar helt fantastisk! Ska bli spännande och se hur han utvecklas! Är han tingad, eller någon du ska behålla?

Svar: Ja visst är han fin! Inte tingad än så han blir nog kvar ett tag. Sen får vi väl se hur det blir. Har ju egentligen bara tänkt spara en tik...
tovaioviken.blogg.se

2013-04-15 @ 20:37:15
URL: http://felixjonna.se
Postat av: Charlotte m dogs

Sazerac verkar helt fantastisk! Ska bli spännande och se hur han utvecklas! Är han tingad, eller någon du ska behålla?

2013-04-15 @ 20:37:23
URL: http://felixjonna.se
Postat av: Karolina och Stella

(mellan filmen) haha roligt att den ena valpen drar med den andra då de busar och kampar :D
Hur söta som helst!!

2013-04-22 @ 15:13:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0