Min Hund!

Jag tänkte dela med mig lite av hur Tova är som hund.

Sprallig - alltid på G. Hoppar högt rakt upp i luften när jag kommer hem.

Tjuvaktig som bara den. Nyss lämnade jag vardagsrummet för att gå in hit till datorn. Hörde nåt ljud i vardagsrummet och kom på att det stod en chokladask på bordet.  Hon tar allt hon kommer åt. När jag kommer hem med matkassar är hon som en liten liten unge  som undrar - mamma vad har du köpt för gott idag?  och ska undersöka innehållet!

Sover alltid i husses och mattes säng ( ingen av de andra hundarna gör det)

Vill gärna bestämma. Har satt de andra hundarna på plats!

Blir lätt rastlös. Om det inte är för kallt får hundarna vara i rastgården på dagarna ( de har värme i garaget dit de kan gå in via en lucka) Tova ger sig gärna på golvlister och liknande om hon blir inne länge utan uppsikt trots att jag placerar ut drösvis med tuggben!

Lydigast av mina hundar!  Kommer alltid på inkallning och lägger sig blixtsnabbt vid kommando.

Älskar Trassel (katten) vilket verkar vara ömsesidigt. Ikväll låg Tova och sov. Då gick Trassel dit och väckte henne för att hon skulle busa med honom!

Matglad - Kan nog äta hur mycket som helst, men inget fastnar. Hon är lite tunn.

Gillar inte att bli borstad eller kammad - men finner sig i det.

Är väldigt rädd om bakdelen.

Ett riktigt charmtroll då hon fattar tycke för folk. Kan dock vara väldigt reserverad ibland och t o m morra åt vissa personer ( men bara då hon är på jobbet).

Vill alltid vara med mig. Flyttar sig alltid till det rum jag är i.

Älskar att tugga sönder pappkartonger.

Rädd för dammsugaren. Då sitter hon och skakar. men det är nog det enda hon är rädd för!

Tittar på TV när det är hundar eller andra djur. Det gör ingen av mina andra hundar.

Mattes och husses lilla Goknul. Vi älskar henne precis som hon är!
Tova 1 år!

Ja , nu har lilla Tova fyllt 1 år! Det gjorde hon den 17 november!. Kan väl inte påstå att det firades så där väldigt stort. Ett grisöra stopades i en tom muslipåse och tejpades ihop, sedan fick födelsedagsbarnet bemöda sig med att få fram grisörat, vilket var ganska enkelt  för en matgalen Berger!

Så nu borde tösen vara stor och förståndig men hon kan fortfarande inte gå ordentligt i koppel. Ska väl inte skylla på henne, utan det är väl matte som inte tränat tillräckligt. Tyvärr är det ju så när man har flera hundar att det är svårt att ge den enskilda tillräckligt med egen tid ute. Bekvämast är förstås att gå en kort bit efter vägen till nåt ställe där hundarna kan springa lösa. Bekvämast både för dem och för mig! 

Busen får dock gå i koppel för det mesta. Han är inte återställd i sitt ben ännu. Sedan snön kom har han fått snöpulsa en stund varje dag så vi får väl se om det har någon effekt . Han behöver bli starkare i sitt skadade ben innan han kan springa fritt och busa med de andra. Tova är ju rätt våldsam i sina lekar. Det märks att hon tagit kommandot i flocken.  Chivas är lite halvskraj för henne då de är ute lösa tillsammans och Busen är inte längre den som tar alla tuggben  inne och lägger på hög. Det ser Tova till att han inte kan längre!

Det har varit jobbigt med kylan också. Varken hundarna eller jag uppskattar långa träningspass ute. Vi har tränat desto mer inomhus. Busen håller på att lära sig "räkna", Chivas att gå slalom mellan mina ben och Tova får mest träna olika lydnadsmoment.  Jag blev lite inspirerad av Jeanettes hoppteknikträning , så idag när det inte var fullt lika kallt  satte jag upp lite hinder på tomten. Det funkade inte så bra som jag trott. Tova tar  så enorma skutt över hindren att avstånden blev alldeles åt pipan, där det skulle vara galoppsprång mellan blev det bara studs, men jag får väl läsa på mer till nästa gång för jag antar att vitsen med det hela är att  hon ska lära sig att ta avstamp på rätt ställe för att språnget över hindret ska bli bra och skonsamt för kroppen.Här sitter Tova på en stubbe och väntar på godis. Det är väl 3-4 stubbar efter vår vanligaste promenadslinga som hon är kvick att hoppa upp på för att inkassera lite godsaker från matte.

Agilityträningen flyter på 1 gång varannan vecka. Vi tränar bland annat ihop med lilla Devil, en mittelspitz som är ungefär lika gammal. Det blir nog tävlingsdebut samtidigt för dem båda.
I torsdags var det över 20 grader kallt så då var vi bara 3 st som tränade så då hade vi väldigt gott om tid och utrymme och i ridhuset var det inte alls så kallt kanske ca -5 grader.  Jag tränar nu på att Tova ska gå ner själv på balanshindren fast jag är bakom. Det är inte så lätt, hon vill gärna vänta in mig men nästa gång ska jag använda locket som target och se om hon fattar grejen. Men nu är det tyvärr uppehåll ända till i februari.
Några mindre kombinationer har vi gjort med hopp och tunnlar och det funkar jättebra med både framförbyten och blindbyten.

Här är lilla Tova  med sin myrslokstunga. Varje morgon kommer hon med den för att tvätta mig ren i näsa och ögon efter natten. Inte så mysigt med hörde av en kompis att det är bra att hundar slickar. Har nåt med tillgivenheten att göra, så jag låter henne hållas.
 Kan också meddela att här i Oviken har vi inga parasiter i vattnet!  Dem får de behålla i Östersund! Vi har tydligen bättre reningsverk här på landet.  På jobbet har vi dock stadsvattnet men jag tar med mig en dunk hemifrån så är det problemet ur världen.  Ha det gott och stressa inte för mycket före jul!

RSS 2.0