Tovas första utställning

Ja nu har Tova varit på sin första inofficiella utställning. Dagen innan hon fyller 8 månader. Det var i Alsen, ca 9 mil från oss och det var bara för valpar.
Vi har tränat lite på att springa fint i koppel och att stå så det gick riktigt bra att visa upp henne. Hon tyckte inte det var speciallt otäckt att stå på bordet och bli klämd på av domaren heller. Domaren erkände att hon fått läsa på lite om rasen innan för de är ju inte så vanliga. Inte här i alla fall.

Tova fick i alla fall HP och gick därefter vidare till finalen med samtliga valpar i sin åldersgrupp dvs 6 - 9 månader.

Så här sa domaren om henne:

En välutvecklad valp som ger ett energiskt intryck. Flat skalle med lätt markerat intryck (?) , Vackra mörka ögon. Nosparti OK, Kinder med åtliggande päls, Bra öron med tillräcklig tipp. Utmärkt rygg, ngt lågt ansatt svans som bärs i naturlig böj. Tillräcklig bröstkorg, bra benstomme, Utmärkt pälskvalité där både strävhet och mjukare ull förenas, Fria rörelser, Trevligt presenterad.

Nu kunde hon ju inte så mycket om rasen men det mesta verkade ju bra! Lilla Tova som från början hade för hängiga öron och för upprättstående svans har nu fått både bra öron och svans !

I finalen sedan i sin åldersgrupp blev Tova 3 ´a av 9 valpar. Hon blev slagen av en Samojed och en Engelsk Bulldog. Det var mycket svårare att få henne att springa fint när det var fler hundar i ringen. Hon ville gärna nosa där de hade sprungit.


Totalt sett är jag jättenöjd med min och Tovas prestation idag.
Mitt lilla råttätande charmtroll är tydligen riktigt fin!

Tovas sommar 2010

I början av juli åkte vi till Härnösand på agilitytävling. Tävlingsmässigt gick det inget vidare med Chivas. Han har börjat stanna framför slalom och skälla eller gör nåt annat knas just i slalomet. Vet inte riktigt hur jag ska komma tillrätta med det. På träning är han hur säker som helst men helt annorlunda på tävling - inte ensam om det kan jag tänka....


Tova däremot fick många tillfällen att träna både det ena och det andra.
 

Balansbommen på framhoppningsbanan bland annat...Men också att hålla sig lugn i tältet emellanåt. Hon klarade det fint.

En trevlig bekantskap vi gjorde i Härnösand var Tovas halvsyster Kiri med matte Mia.Tova och Kiri har samma pappa, franske Uffe och båda kommer från kenneln Light my Fire.  Det är Kiri till höger.

De påminde en hel del om varann faktiskt. Kiri var opererad och fick inte busa tyvärr, för det vill de båda syrrorna gärna göra.
RSS 2.0