Tovas första utställning

Ja nu har Tova varit på sin första inofficiella utställning. Dagen innan hon fyller 8 månader. Det var i Alsen, ca 9 mil från oss och det var bara för valpar.
Vi har tränat lite på att springa fint i koppel och att stå så det gick riktigt bra att visa upp henne. Hon tyckte inte det var speciallt otäckt att stå på bordet och bli klämd på av domaren heller. Domaren erkände att hon fått läsa på lite om rasen innan för de är ju inte så vanliga. Inte här i alla fall.

Tova fick i alla fall HP och gick därefter vidare till finalen med samtliga valpar i sin åldersgrupp dvs 6 - 9 månader.

Så här sa domaren om henne:

En välutvecklad valp som ger ett energiskt intryck. Flat skalle med lätt markerat intryck (?) , Vackra mörka ögon. Nosparti OK, Kinder med åtliggande päls, Bra öron med tillräcklig tipp. Utmärkt rygg, ngt lågt ansatt svans som bärs i naturlig böj. Tillräcklig bröstkorg, bra benstomme, Utmärkt pälskvalité där både strävhet och mjukare ull förenas, Fria rörelser, Trevligt presenterad.

Nu kunde hon ju inte så mycket om rasen men det mesta verkade ju bra! Lilla Tova som från början hade för hängiga öron och för upprättstående svans har nu fått både bra öron och svans !

I finalen sedan i sin åldersgrupp blev Tova 3 ´a av 9 valpar. Hon blev slagen av en Samojed och en Engelsk Bulldog. Det var mycket svårare att få henne att springa fint när det var fler hundar i ringen. Hon ville gärna nosa där de hade sprungit.


Totalt sett är jag jättenöjd med min och Tovas prestation idag.
Mitt lilla råttätande charmtroll är tydligen riktigt fin!

Kommentarer
Postat av: Agneta Spiik

Grattis till fina uts meriter,vad roligt att det gick så bra, lilla Tova har blivit en riktig fin liten tjej

ha det gott hälsn Agneta och mamma Russin

2010-07-19 @ 16:08:38
URL: http://www.kennellaminic.se
Postat av: Jeanette

Grattis till en lyckad debut och tänker främst på att hon var så tillgänglig för domaren. Att Tova är fin vet jag ju redan. Sommarkram till en duktig handler.

2010-07-19 @ 18:58:00
Postat av: mia

Hej! Äntligen hittade jag hit. Grattis till hp:t och att hon visade sig fint! Hoppas vi ses fler gånger!

/mia med kiri

2010-08-02 @ 15:14:24
URL: http://www.nogg.se/tuveklur

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0