Allt går upp och ner..

Igår var det storm här. Tog ut Tova för att ta några bilder när pälsen blåste i vinden, men det blev inte så lyckat! Det blåste åt fel håll i förhållande till solen och lite FÖR mycket dessutom. Här är resultatet:


I alla fall så är Tova mera sig själv nu igen.  Har börjat om med apporteringsträningen från början och erbjuder henne kattpaté då hon gör rätt. Det funkar bra.

Idag tog jag och packade in mina 5 konhinder, min lilla balansbom och slalomet och for till myrviken.  På Granngårdens parkering var det bra sandat så där tränade jag Tova och Chivas ett bra tag. Slalomet gick tyvärr inte sätta upp för det fanns inget att sticka pinnarna i.
Tova var jätteduktig. Pigg och alert och gjorde rätt för det mesta. Nu får jag henne att gå ner själv på balansbommen fast jag är bakom.  Tyvärr händer det att hon hoppar kontaktfältet om hon blir för ivrig, men det är väl bara att nöta på.  Jag gjorde även hoppteknikträningen. Det funkar jättebra nu. Tyvärr har jag bara 5 konhinder så jag kan inte sätta upp nån oxer, då blir det för få hinder.
Vi tränade även lite lydnad på parkeringen utanför Ica när vi ändå var på byn.

Jag har en videokamera och skulle gärna dela med mig av rörliga bilder om jag bara fick tekniken att fungera. Tyvärr lyckas jag inte få datorn att hitta igen kameran. Måste konsultera någon....

Det märks vem som tagit kommandot här i huset nu bland hundarna. Förr var det Busen som roffade åt sig alla tuggben, men nu är det en viss Tova som vill ha koll på sånt. Hon har varit riktigt bitsk mot Busen några gånger men han viker sig direkt för henne när hon får sina utbrott.  Det är som bland oss människor - kvinnorna som har sista ordet!  

Håller förresten på att renovera vardagsrunmmet nu. Det var ju villkoret för att Örjan skulle få en ny TV.
I fredags var jag ledig och slipade och betsade parkettgolvet och nästa helg blir det tapetsering, men det får Örjan göra - gammal målare som han är. 
Återkommer med bilder när det är klart!

Hatar vintern!

Fy vad jag tycker illa om vintern!  Kallt så man håller på att förfrysa fingrarna bara för att man tar av sig handskarna emellanåt för att kunna ge hundgodis ( fast oftast har jag fingervantar innanför men mina ivriga hundar råkar ju bita hål i dem när du ska ta hundgodiset så då blir det ju kallt ändå!).  Snö överallt!  Att gå i skog och mark är ju helt kört. Skoterspåren är ännu inte uppkörda ordentligt så där sjunkar man ner en decimeter!  Tur att vi har travbanan i alla fall som plogas på vintern så det finns nånstans man kan gå med lösa hundar, men det blir lite tjatigt att alltid gå runt travbanan.  Jag har t om fått skotta en gång på tomten så att hundarna ska kunna gå lite längre för att göra sina behov de gånger de bara släpps ut. Inte så kul att  få allt framför bron!   Hundträningen ligger på is känns det som, det är svårt att göra nåt helhjärtat med dessa yttre omständigheter.  Körde dock lite hoppteknikträning förra helgen och det funkade riktigt bra. Jag tyckte Tova hoppade bättre på slutet, med huvet mera sänkt. Om det inte är så kallt i morgon tror jag vi ska prova igen.  Inneträningen går inte heller nåt vidare. Från att nästan kunna apportera riktigt före jul, vill Tova nu inte ens ta apportbocken i munnen. Jag vet inte alls vad som hänt. Försöker att börja från början och inte bli irriterad, men det är svårt när jag vet att hon kan!
Jag har försökt lära henne en del trick, men  det  funkar inte så bra heller - Tova gör nämligen inte som det står i böckerna att hunden ska göra när man själv gör på ett visst sätt!  Istället för att t ex lyfta höger framtass när man lockar med godis till vänster om hundens huvud gör hon helt enkelt ett litet galant skutt och förflyttar hela bakdelen till höger i stället, för att hon ska nå godisbiten! 
Just nu känner jag mig som en usel hundtränare. Ingen fantasi och inget tålamod.
Hoppas på en tidig vår och mer inspiaration och motivation. 
Det är bedrövligt att nästan ett halvt års träning ska gå bort pga vintern.
Här kommer i alla fall en vinterbild på fröken Tovalova.

Nytt år - nya möjligheter!Ja så var det ett nytt år då!  Julen och tiden däromkring har gått i löpets tecken - upptäckte ett par dagar före jul att Tova behagade löpa igen - mindre än 5 månader sedan sist. Jag har inte så stor erfarenhet av tikar, men det kanske är som med oss människor att det inte är helt regelbundet i början. Eller så blir det med 5 månaders mellanrum - vad vet jag.  Det går rätt bra i alla fall. Chivas är den som har starkast drift och piper nästan oavbrutet under ca 1 vecka, men  med skilda" herr - och damsovrum" under värsta tiden och att låta dem vila från varann genom att växelvis få följa med på jobbet så har det gått bra.
Jag märkte på Tova att hon inte var lika träningsvillig den första veckan - vägrade t ex att ta apportbocken i munnen, men verkar nu vara mera sig själv igen. Hon har tex lärt sig att springa högst upp på de höga snöhögarna på kommandot  "Upp på toppen".  Nu när det är nytt år ska jag ta tag i lydnadsträningen på allvar. Hoppas det inte dröjer alltför länge innan tävlingslydnadskursen börjar, för jag behöver den extra sporren för att träna ordentligt.
Det har tyvärr inte blivit tillfälle för någon mer hoppteknikträning ännu, flickorna har ju varit hemma över jul och nyår så jag har faktiskt prioriterat dem före hundarna ( men det har de nog inte märkt).

Nyårsfirandet blev väldigt avslaget för vår del eftersom flickornas kusin Johanna var med om en bilolycka och skadade sig svårt dagen före nyårsafton. Nu en vecka senare ser allt dock ljusare ut - hon är opererad i Uppsala med gott resultat och beräknas bli helt återställd, även om det kommer att ta lång tid.

Sitter med årets tävlingskalender och försöker planera vilka agilitytävlingar vi ska åka på i sommar , men det är inte så lätt!  Har jag otur så blir det löp igen i början på juni då vi hade tänkt rivstarta i Umeå och/ eller Nordmaling. Men innan det är det visst en helg i Härnösand som vi kanske hinner vara med på - såvida lilla fröken verkar mogen att debutera då ,men det får vi väl hoppas.  Är även sugen att åka på Berger- träffen i Maj. Det är förstås lite långt till huvudstaden och jag brukar ha häcken full på jobbet den tiden - men vi får väl se.  De större tävlingarna mitt i sommaren är så konstigt uppdelade på klasserna att jag inte kommer att kunna tävla Tova och Chivas samma dagar så då vet jag inte heller hur det blir. Mycket oklart med andra ord....

Örjan har i alla fall fått sin 46 -tums TV och bio-ljud som inhandlades på rea på Juldagen så nu är han nöjd i alla fall!  Är ju själv inte så begistrad i TV- tittande, men kan väl hålla med om att upplvelsen är bättre på en större TV och med bättre ljud.

GOTT NYTT ÅR ALLIHOP - ETT ÅR FYLLT AV NYA MÖJLIGHETER!

RSS 2.0