Nytt år - nya möjligheter!Ja så var det ett nytt år då!  Julen och tiden däromkring har gått i löpets tecken - upptäckte ett par dagar före jul att Tova behagade löpa igen - mindre än 5 månader sedan sist. Jag har inte så stor erfarenhet av tikar, men det kanske är som med oss människor att det inte är helt regelbundet i början. Eller så blir det med 5 månaders mellanrum - vad vet jag.  Det går rätt bra i alla fall. Chivas är den som har starkast drift och piper nästan oavbrutet under ca 1 vecka, men  med skilda" herr - och damsovrum" under värsta tiden och att låta dem vila från varann genom att växelvis få följa med på jobbet så har det gått bra.
Jag märkte på Tova att hon inte var lika träningsvillig den första veckan - vägrade t ex att ta apportbocken i munnen, men verkar nu vara mera sig själv igen. Hon har tex lärt sig att springa högst upp på de höga snöhögarna på kommandot  "Upp på toppen".  Nu när det är nytt år ska jag ta tag i lydnadsträningen på allvar. Hoppas det inte dröjer alltför länge innan tävlingslydnadskursen börjar, för jag behöver den extra sporren för att träna ordentligt.
Det har tyvärr inte blivit tillfälle för någon mer hoppteknikträning ännu, flickorna har ju varit hemma över jul och nyår så jag har faktiskt prioriterat dem före hundarna ( men det har de nog inte märkt).

Nyårsfirandet blev väldigt avslaget för vår del eftersom flickornas kusin Johanna var med om en bilolycka och skadade sig svårt dagen före nyårsafton. Nu en vecka senare ser allt dock ljusare ut - hon är opererad i Uppsala med gott resultat och beräknas bli helt återställd, även om det kommer att ta lång tid.

Sitter med årets tävlingskalender och försöker planera vilka agilitytävlingar vi ska åka på i sommar , men det är inte så lätt!  Har jag otur så blir det löp igen i början på juni då vi hade tänkt rivstarta i Umeå och/ eller Nordmaling. Men innan det är det visst en helg i Härnösand som vi kanske hinner vara med på - såvida lilla fröken verkar mogen att debutera då ,men det får vi väl hoppas.  Är även sugen att åka på Berger- träffen i Maj. Det är förstås lite långt till huvudstaden och jag brukar ha häcken full på jobbet den tiden - men vi får väl se.  De större tävlingarna mitt i sommaren är så konstigt uppdelade på klasserna att jag inte kommer att kunna tävla Tova och Chivas samma dagar så då vet jag inte heller hur det blir. Mycket oklart med andra ord....

Örjan har i alla fall fått sin 46 -tums TV och bio-ljud som inhandlades på rea på Juldagen så nu är han nöjd i alla fall!  Är ju själv inte så begistrad i TV- tittande, men kan väl hålla med om att upplvelsen är bättre på en större TV och med bättre ljud.

GOTT NYTT ÅR ALLIHOP - ETT ÅR FYLLT AV NYA MÖJLIGHETER!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0