Slut på tävlingssäsongen

Ja då har vi varit på säsongens sista tävling då. Det var i Ö-vik den här gången. En lagom stor tävling på 2 banor.  Hade tur som fick stå med husvagnen på en rastplats ca 5 km från tävlingsplatsen med el och egen toalett för bara 100 kr natten! Man ska inte var rädd för att fråga...

Lördagen började med en härlig sovmorgon. Det är man inte bortskämd med. Ofta ska man upp tidigare på tävlingarna än man stiger upp till vardags. Tyvärr inga framgångar alls på lördagen. Rättare sagt så blev det 4 (!) diskningar på lördagen. Länge sedan det gick så uselt. Nu var det inte bara blä och fy då faktiskt en av Tovas diskningar berodde på att hon var snabbare än jag hade förväntat mig, och jag därför inte hann göra det byte jag hade planerat, med följden att hon tog fel hinder och blev diskad. Så det var faktiskt bara positivt!
Hennes andra diskning berodde på att hon  inte ville hoppa tilbaka över ett hopphinder MOT mig utan sprang runt flera gånger. Vet inte alls vad det berodde på. Det var flera hundar som gjorde likadant.
Chivas ena diskning berodde på att jag helt enkelt visade honom fel hinder,  och den andra ??? tja en vecka har ju gått så jag kommer faktiskt inte ihåg!!!

Lördagen började bättre. I klass 3 med Chivas fick vi 5 fel i båda klasserna. Rätt onödiga fel båda två, men vi kom i alla fall  runt ned rätt bra fart. dåliga placeringar i och för sig. Vi blev 11 och 12 ´a men så brukar det ju vara.
Tova gick jättebra i agilityklassen och blev 2 ´a  ca 6 sekunder under referenstiden!
I hoppklassen blev det också 0 fel  ca 2 sekunder under referenstiden och en 3 é placering. Pinnar blev det i båda loppen! Snacka om att jag var nöjd med min lilla tjej! Hon har ingen racerfart  men det känns som att det börjar ta sig nu. Slalomet går  snabbare och hon ökar bra på slutet ( nära godiset förstås).
Här kommer hennes hopplopp. Försökte förgäves lägga upp agilityloppet också som faktiskt var bättre, men tekniken ville sig inte (igen!)
<


Nu blir det som sagt inga fler tävlingar på ett bra tag men  vi ska i alla fall vara med på ridhusträning i vinter och Antje håller på att planera för en kurs med en utomstående instruktör i november, så det ska bli kul! Däremellan får vi väl köra lite lydnad. Det har ju blivi lite dåligt med det i sommar. Det är svårt att få tiden att räcka till allt.

Nästa viktiga sak på agendan är höftledsröntgen i oktober. Bara att hålla tummarna!

Nej , nu är det huset och tomten som ska få lite ompyssling de närmaste helgerna inann snön kommer. jag kan ju lugnt säga att det blivit lite försummat i sommar eftersom vi varit på agiliy i stort sett varje helg jag varit ledig, men kul har det varit och målet har ju uppnåtts: Tova har klassat upp sig till klass 2 i både hopp och agility under sin första tävlingssäsong. Hon har dessutom tagit 2 pinnar i hoppklass 2 och 1 pinne i agilityklss 2. Det är inte illa tycker jag!Tova - ett rovdjur!


Ja den här helgen struntade jag faktiskt i agility för att göra nåt annat med man och hundar. I ärlighetens namn visste jag faktiskt inte att det var DM i mellannorrlandsdistriktet den här helgen förrän i fredags, och det var kanske lika bra.
Vi var nämligen bjudna till svågerns stuga i Arådalen för att fjällvandra.
Halv 10 lördag morgon var vi 7 personer och 5 hundar som gav oss av.
En av hundarna var en softis vid namn Stella. Hon visade sig vara en mycket duktig lämmeljägare. Lite här och var hördes pip som från ett gosedjur och man såg henne gå till attack. De andra hundarna var inte sena att följa hennes exempel. Man såg riktigt hur jaktinstinkten lyste om hundarna.
Chivas och Tova fick korn på en liten stackare som försökte gömma sig under några rötter, men till slut kom den fram och Chivas bet ihjäl den. Liksom Stella brydde han sig inte längre om lämmeln sedan den dött, men det gjorde däremot Tova!  Hon tog lämmeln i munnen och sprang iväg med den. När jag försökte få henne att komma och lämna ifrån sig den höll hon sig på behörigt avstånd och slukade lämmeln med hull och hår i ett par tuggor utan att ens ta den ur munnen. Hon svalde den alltså nästan hel!
Ja där ser man vad våra gosiga sällskapshundar egentligen är - ena riktiga rovdjur !
Såklart att Tova skulle äta lämmlar - hon gillar ju allt som är äckligt. Nu är väl lämmlar inte lika äckligt som råttor i alla fall. Jag såg när hon tuggade i sig en lämmel till - som hon själv bitit ihjäl, men det kan ha blivit åtskilliga fler, för hon sprang ju lös  så jag hade inte koll på henne hela tiden.


TOVA HAR FÅTT KORN PÅ EN LÄMMEL SOM GÖMMER SIG I TUVORNA


HÄR LIGGER DEN OCH TRYCKER UNDER EN ROT


CHIVAS PRECIS INNAN HAN BET IHJÄL DEN

Vi gick i alla fall 17 km denna dag. Var inte tillbaka förrän runt kl 17. Vi gick både på kalfjäll och på blötmyrar. Det myckna regnandet hade gjort det extremt blött och det var lite äventyrligt när vi tvingades lägga spångar och hoppa på stenar för att ta oss över vattendrag. Hundarna verkade i alla fall njuta av turen lika mycket som vi, men de var rejält trötta på kvällen.


PÅ VÄG NER MOT GLENSJÖN


TOVA PÅ EN TUVA

Trötta var vi också! Efter en god middag i stugan slocknade vi ganska tidigt allihop.
Trodde nog att Tova skulle kräkas och ha sig efter lämmelmåltiden, men hon mådde kalas hela kvällen!
Idag har vi också varit trötta och man känner i höfter och ben att man gått betydligt mer än man är vad vid. Som tur var klarade sig Busen riktigt bra. Blev inte särskilt halt efter turen, men så fick han mest gå i koppel för säkerhets skull.

Nej sånt här borde man göra oftare. Så nära som man har till fjällen är det ju skamligt att man inte åker dit oftare. Ett gratis nöje och avkoppling för både två - och fyrbetna.

Storsjöhoppet avklarat!

Ja då har vi precis anordnat årets agilitytävling Storsjöhoppet. Varje gång förundras man över vad fruktansvärt mycket jobb det är med att arrangera en sån tävling. Vilket fantastiskt jobb som görs ute i på alla klubbar runt om i landet så att man får möjlighet att utöva den här underbara sporten/hobbyn.
i år höll vi till på Krokoms Sportcentrum och vi fick mycket beröm av de tävlande för våra fina planer (superfin väldränerad fotbollsplan) och för hela arrangemanget. Det känns bra. Särskilt nöjd är jag över mitt pusslande med startlistorna så att förare med hundar i flera storlekar i klass 3 inte skulle få starter som kolliderade ( vilket skulle innebära en massa byten av startordningar och mera strul för funktionärerna).
Mitt eget tävlande under helgen gick skapligt. Ofta är man väldigt splittrad och har svårt att fokusera då man också är arrangör, men jag tyckte att det gick riktigt bra den här gången. Startade bara med Tova eftersom Chivas klass-3 banor kräver ännu mer av koncentration.
Tova tävlar ju i klass 2 nu i både hopp-och agility. Förra helgen var vi i Hudik och debuterade i klass 2. Det gick riktigt bra. Ett hopplopp nollade vi och fick en pinne trots att jag hade så ont i ryggen efter en sträckning att jag knappt tog mig ur sängen på morgnarna. Jag kunde inte sitta eller stå stilla på hela helgen utan var tvungen att vanka fram och tillbaka hela tiden. Folk tyckte nog att jag var lite konstig! Som tur är har ryggen blivit mycket bättre nu i alla fall.
Men nu var det denna helgens lopp det handlade om.
Lördagens hopplopp gick bra, förutom att hon vände inne i en böjd tunnel och kom ut igen!  så har hon aldrig gjort förut! Tiden var väl 3-4 sekunder under referenstiden trots omtaget av tunneln, så det var väl helt okej.
I agilityloppet, som var en mycket svårare bana gick vi felfritt. Endast 2 ekipage gick i mål. Den andra hunden var dock mycket snabbare, så vi blev tvåa och utan pinne eftersom det var så få starter (7).  Vi hade ändå ca 4 sekunder till godo på referenstiden.
Idag fick vi 5 fel i båda loppen. I hopploppet vek jag av för tidigt i ett byte och fick därför en vägran eftersom Tova följde mig och i Agilityloppet missade hon slalomingången som var väldigt tvär. I hopploppet var tiden Okej, men vi fick 3 sek. tidsfel i agilityloppet. 
.

PS. Fotot är taget av Micke Elisasson, en annan Bergér-ägare som dessutom plockade pinnar i klass 1 i helgen!
hans face rase Speed kommer nog att avancera snabbt i klasserna!

RSS 2.0