Vinter igen!

Åh, viken tur att vintern kom till slut! Nu är det helt perfekt. Llite snö så att man  tar sig fram i skog och mark och inte så kallt. Det har varit en rätt intensiv tid med hundträning nu. Rallylydnadsträning måndagar, agilityträning torsdagar, lydnadsträning söndagar och nu helgen som var hade vi agilitykurs  fre - sön. Jättekul. Sofie Heidenvall var ledare. Lite back to basic, precis vad jag och Tova behövde. Träna fart och glädje! Det gick jättebra trots att hon höglöpte. Som tur var var det bara tikar och en kastrerad hane med. Fick en hel del tips på hur jag ska träna småtrollen! 
Tuss och Sazze har också fått träna lite agility. Det går bra. De tycker att det är kul. Tuss blev dock lite ilsken igår när en dansk-svensk gårdshund stal hennes godis i beöningsskålen så de rök ihop lite, men det var inget allvarligt som tur var. Tyckte att Tuss var modig flera gånger igår. Hon vågade hämta sin boll hos en stor Springer spaniel och hon vågade gå uppför gallertrappan till läktaren! Dessutom vågade hon ta gungan så det small hårt i backen! 
Tuss växer mer och mer. hon imponerar med sitt mod, Hon är mycket lekfulll och älskar att brottas med Sazze. 
HAN har också mognat en hel del, tom LEKT men en annan hund! Ett STORT steg för honom, men han blir allt bättre både när det gäller kontakter med människor och hundar. Här kommer filmen då han leker med pumin Ginza:
 
 
 
 
Vi har varit ute och sparkat ett par gånger. Jättekul. De drar jättebra! Ikväll har jag varit och hämtat ut de måttbeställda dragselarna från BJÖRKIS så nu är det bara att köra!
Eftersom Tova löpt har Sazze varit en hel del med mig på jobbet. Han är väldigt lugn där. Inte som Tova, som rev loss golvlister och höll på att krafsa sönder dörren när hon blev instängd-  Sazze går och lägger sig i omklädningsrummet och struntar i kunderna som kommer in i butken.
 
Ja nu är det som sagt riktig vinter. Här kommer lite vinterbilder från en mysig promenad i -10 grader och blåst.
 
 
 
 
 
 
 
Tuss har varit med på lydnadsträning i ridhus flera gånger. Hon är jätteduktig tycker jag.
 
 
 
 
Här är syrrorna Yochi och Tuss.
Tova har som sagt löpt, det gick över förväntan med Sazze. 4-5 dagar gnällde han och var som ett frimärke i Tovas bak, men hon var duktig och åthutade honom direkt så han kände nog att det inte var någon mening att uppvakta henne. Blir det inte värre än så här behöver vi nog inte kasterera honom, men nu väntar vi otåligt på att Tuss och Yochi ska börja löpa. Det kan bli lite jobbigt år André och Ulrika annars när vi åker till Thailand!
 
Hm, här kom filmen igen och går inte ta bort. tekniken, den tekniken!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0