Tova tävlar!

Ja nu har lilla Tova gjort sin tävlingsdebut! Visserligen bara i en inofficiell tävling, men ändå!  Jag tyckte hon var duktig. Hon är ändå bara 16 månader.

Första klassen var en öppen agilityklass (klass 2 i svårighetsgrad) . De två balanshindren var tidigt i banan och hon tog dem korrekt med bra kontktfält. Jag tog det väldigt lugnt eftersom det viktigaste i detta tidiga skede är att hon är noggrann och får känna att hon gör rätt. Hon var lite som nybörjarhundar brukar vara och sprang fram till en hinderfixare och nosade t ex. Efter drygt halva banan var det en tvärsväng tillbaka, men då drog Tova rakt farm mot belöningen istället och jag valde att inte ta tillbaka henne. Tyckte att hon varit duktig i alla fall.

Andra klassen var en öppen hoppklass.  det gick superbra hela vägen ända tills jag var lite för djärv inför ett byte vid en tunnel så det blev 5 fel där pga mig, men jag var faktiskt jättenöjd.

Tredje klassen var också en öppen hoppklass.  Det gick också bra. Hon hade tappat lite fart då, var kanske lite trött, men gick runt på 0 fel!  Visserligen med lite tidsfel eftersom det var en klass 2-bana men jag var mer än nöjd. Även om hon inte är supersnabb känns det som hon har kapacitet och vilja. Och hon är ju i alla fall inte störd av miljön runt omkring.  Ska se om jag lyckas lägga in en film på ett av hennes lopp.






RSS 2.0