Valparna 3 veckor

Ja veckorna går och valparna blir allt större och rörligare. Fortfarande halkar de väldigt på tidningspapper. Idag fick de smaka köttfärs för första gången. Det var egentligen bara en, den stora ljusa tiken som åt med god aptit. De andra var lite mer avvaktande, kanske hade de redan mumsat sig mätta på mammas mjölk. imorgon kan det vara annorlunda då de redan smakat en gång. Klippt klorna har jag också gjort på dem. Det gick jättebra med den lilla sax-klotången som jag hade till min Bichon Frisé en gång i tiden. Den valp som är mest alert hittills är hanen, Sazerac, han är ofta vaken fast syrrorna sover....
 Lilla mörka tiken börjar också bli lite mer aktiv nu. Idag fick hon komma ut ur valphagen, men golvet var lite för halt.
Det är skönt att ha ett syskon som kudde ibland....
Och här är lilla matvraket...
 
 
 
Frv Lilltiken, Ljusa tiken, hanen och framför mellantiken.
 
Ja de är helt underbara i alla fall. Var lite deppig idag, men då gick jag och lade mig i valphagen en stund, så var jag på bra humör sen igen. Bättre terapi än valpar finns knappast!
 
Så här ser det ut vid matbordet numera:
 
 
 
 

Valparna drygt 2 veckor

Ja nu börjar de i alla fall se ut som hundar de små sötnosarna. Fortfarande är det mat och sömn som gäller, men alla har öppnat sina ögon och börjar så smått tulta omkring. Men det är svårt när man har så tjock mage som en del har....
Fr v är det lilltiken, mellantiken, ljusa tiken och hanen.
 
Samma ordning här!
 
Sazerac
Jag tror det här också är han!
Lilltiken blir slickad av mamma
Mellantiken sussar gott
Ljusa tiken likaså. De är inte vaken långa stunder inte!
Också en bild på ljusa tiken.
 
Idag var det i alla fall underbart väder så vi gick en promenad på isen. Tova fick också följa med, det tyckte hon om. Hon lämnar valparna allt längre stunder. När hon ser att de har somnat efter maten passar hon på att vara med oss en stund, men vid minsta pip går hon förstås och kollar läget. De andra hundarna tillåter hon absolut inte att gå in i sovrummet, så för att undvika slagsmål hålls dörren stängd till valparna ett tag till. Tova har varit lite stökig på nätterna, hoppar ofta upp i vår säng och väcker oss och vill gå ut. Inatt klarade jag mig med att bara behöva släppa ut henne en gång i alla fall. 
Tova övervakar så att bordsskicket är det rätta!
Mätta och belåtna.
 
Ock så en liten film...ursäkta dålig ljussättning.
 
 
 

Valparna 12 dagar

Ja nu har de små liven fått sina namn, papperen är inskickade till SKK. Förhoppningsvis blir de godkända. Det blev whisky-tema! Både whisky och hundar är ju bland det bästa både jag och örjan vet, så det var ganska givet. Nu kommer de ju förstås att kallas nåt annat till vardags, men så här heter de i stamtavlan i alla fall:  Tullamore-Dew, Nikka-Yoichi, Mackmyra och Sazerac. De tre första är whiskysorter och den sista är en whiskydrink. Att hannen heter Sazerac är givet, men sen lämnar jag öppet för vem som ska heta vad av tikarna. Mackmyra kommer i alla fall att kallas för Mira och flytta till Göteborgstrakten.
De börjar bli stora nu. Väger ca 6 hg. Alla verkar lika framfusiga när det gäller att ta sig fram till maten, det är ingen som utmärker sig på nåt speciellt sätt ännu. Tova lämnar de små längre och längre stunder. Hon märker att de har det bra och sover lugnt i lådan och då är hon med oss en stund, men så fort hon hör att det piper går hon tillbaka. Hanen är den enda som hittills öppnat ögonen, men de andra gör det säkert om någon dag. Då kommer fler bilder!  Men här kommer några mysiga valpbilder på de "ögonlösa".
 

 
 
 
 
Och en liten film på små hungriga Tova-bebisar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Valparna 6 dagar

Ja nu börjar de bli riktigt runda de små. Alla ökar bra i vikt. Mellantiken har gått om den ljusa tiken i vikt och väger nu mest. Jag kallar henne mellantiken eftersom hon kom ut som nr.2 av tikarna och är mittemellan de båda andra färgmässigt.
 
Fr v har vi Lilltiken(mörkast), mellantiken, Ljusa tiken och hannen.
 
 
Allt går fortfarande jättebra. Någon natt har det varit lite stökigt i valplådan med någon som pipit lite mycket. Jag tror det är lilltiken som piper mest.Hon verkar vara en liten ettrig sak som blir ilsken då hon inte kommer åt maten.Tova börjar kunna slita sig lite mer från sina valpar och har velat följa med på korta promenader flera gånger. I morse såg jag hur hon njöt av att få sträcka ut och springa med de andra hundarna efter skoterspåret.
 
Här kommer några foton på valparna en och en:
Lilltiken
Mellantiken
Ljusa tiken
Hanen 
 
Alla valparna har lite vitt på hakan eller bröstet också.
Jag återkommer med nya bilder när de öppnat ögonen.
Men till dess kommer här en liten film också....
 
 
 

I valplådan

Ja i valplådan råder lugnet. Tova ligger stationerad där dygnet runt för att ge de små det de behöver, nämligen mat och värme. 
 
Emellanåt behöver hon dock ut men hon har SÅ bråttom tillbaka till småttingarna.
Alla fyra har ökat bra i vikt redan och börjar bli riktigt runda om magen.
 
Det börjar bli lite lättare att skilja på vem som är vem.Den minsta tiken är mörkast och den största tiken är ljusast. Mellantiken och hanen är väldigt lika i färgen och storleken så det är svårt att skilja på dem uppifrån.
Det är tur att de bara blir sötare med tiden.....

Valparna har kommit!!!

 
Ja då har de ploppat ut då, Tovas och Luddes valpar. De föddes på måndag kväll, en kort och odramatisk valpning som Tova skötte så gott som själv. Underbart att det gick så bra. Lite nervös var jag allt eftersom jag aldrig varit med om en valpning tidigare. Men med lite telefonassistans av Tovas uppfödare Åsa Thunqvist (Kennel Light my Fire) gick allt jättebra. Lite små är de, men alla sprattlade så fort de kom ut. Tova är en duktig mamma, mycket mån om att de små ska ha det bra. Ja vad blev det då?? Det blev 3 tikar och 1 hane. Alla brindle-färgade i lite olika nyanser. En hane och en tik är till salu. Här kommer lite fler bilder. Ensambilder på valparna var och en får vänta ett tag till.
 
 
 
Det är inte så lätt att urskilja de små knytena när de borrat in sig i sin mammas lurviga päls!
 
 

En vecka kvar....

Jaha, då är det bara  en vecka kvar du tills vappisarna ska komma! Igår kände jag tydliga fosterrörelser. Spännande att se vad som kommer ut! Åsa tror att det kan var 4-5 valpar eftersom hon ökat så mycket i vikt. Om ca 1 vecka vet vi. Tova är fortfarande precis som vanligt. Hade hon inte varit tjock hade det varit svårt att tro att hon faktskt väntar valpar. Några bilder från eftermiddagens promenad då hon busade med Busen som vanligt!
 
 
 
en
 
Lite träning hinner vi också med mellan varven. Hakan i backen tränar vi bl a:
 

 
Sen har jag köpt en bebisleksak, en sån där grej med ringar som man ska plocka av och på. Att plocka av dem var ju en baggis. det lärde sig Tova på några minuter. Värre blir det att lära henna att plocka på dem, men då har vi nåt att pyssla med nu när det bör vara lite lugnare aktiviteter.
 
 
 
 
Ja, nu blir det nog inget mer inlägg förrän valparna kommit.  Håll tummarna för att allt går bra!
 

RSS 2.0