Promenad på isen

Ännu inget tydligt tecken på dräktighet, men nog tycker jag att tuttarna blivit lite större..... ja, ja det är väl bara att ha tålamod. Här kommer i alla fall lite bilder från en härlig vinterpromenad på Storsjöns is.
 
 
 

Tova dejtar Ludde

 
En dag i början av Januari stoppade vi en höglöpande Tova i bilen och drog till Åkersberga. Där träffade Tova en stilig kille vid namn Light my fire Slatan - även kallad Ludde.
 
Först var hon lite vresig mot honom, men när de hade bekantat sig tyckte Tova att han var en riktigt trevlig kille.
 
 
 
 

Tova o Ludde 1 from Anna Brattlin on Vimeo.

1098122ddf2b311080415d8" />
 
Så här såg det ut när de "lärde känna" varann:
 
 
 
 Lite senare blev Tova lite för mycket "på" och började skälla så Ludde ser nästan förlägen ut och verkar inte alls intresserad  - men som tur var blev det bättre efter en stund!
 
 
 
 
Ja efter två och en halv dag och endast en lyckad parning vände vi hemåt igen för att hålla tummarna för att deras kärleksmöte skulle bära frukt.

Tova o Ludde 2 from Anna Brattlin on Vimeo.


Summering av 2012

Jag har ju uppdaterat bloggen väldigt sällan på senaste tiden, men ska försöka bättra mig. 2012 har egentligen varit ett fantastiskt år resultatmässigt för mig och Tova. Det var detta år Tova fick sitt tredje cert och blev därmed SUCH. Det var i Sundsvall i April och där på utställningen fick vi Tova fotograferad också.

 

 

Det var detta år Tova blev Best in Show på SGVK-utställningen i Piteå. Något som man knappast kommer att få uppleva igen. Hennes pappa Uffe blev också det har jag fått veta. Under 2012 har vi tävlat i lydnad ett antal gånger med varierande resultat. Diverse yttre omständigheter har ibland ställt till det som tex en blöt, slaskig plan som Tova inte ville sitta eller ligga på.... eller en terrier som skrek som en stucken gris på agilitybanan intill mitt under lydnadsprovet. Men till slut hade vi i alla fall lyckats skrapa ihop tre  förstapriser och fick vårt LP1. Den sista tävlingen genomfördes i -10 grader och vi fick hela 180 p trots att vi nollade apporetringen.  Domaren var lite väl snäll kan jag tycka, men hon var ju lika för alla , så det är väl bara att tacka och ta emot!. Här kommer ett smakprov:

 

Och här kommer fortsättningen:
 

 

Den här fina rosetten och en plakett fick Tova.
 
 
 
Nå är det Lkl 2 som gäller! målet 2013 är ett LP 2!
 
I agility har det väl också gått skapligt.  Tror att Tovas självförtroende öka så att hon tar för sig mera. På träning sitter även  kontaktfälten klockrent, så jag blir förvånad om vi inte snart kvalar till klass 3 även i agility. Här kommer en film från senaste tävlingen i höstas på jag tycker att Tova gjorde riktigt bra ifrån sig.
 
 
 
 
En annan rolig sak var Bergerlägret på Nordiska Hund i Kälarne som vi var med på. Det var jättekul att se vilken potential det finns i Tova när det gäller nosarbete, och det var fantastiskt kul att träffa alla treviga Bergeer och deras ägare. Fick absolut mersmak på att åka på den typen av aktiviteter. Kanske blir det ett vallningsläger i vår...
 
Men bäst av allt är att Tova är den hon är. Ett energiknippe som alltid ställer upp och har en enorm arbetsvilja samt är världens mysigaste hund. Jag älskar våra gosestunder på morgonen precis då klockan ringt. Då kommer hon och slickar mig i hela ansiktet och vi gosar en stund innan det är dags att stiga upp. DET är livskvalitet!

 


Tova i Nov-12

Jag gick en fotokurs i slutet av året och en frostig dag i November gick ut och tog lite bilder på mitt favoritmotiv!
 
 
 
 
 
 

Tova som valp

 
Jag blev lite sentimental när jag tittade på gamla blider på Tova som valp. Hon var ju så otroligt söt!!
 

RSS 2.0